prima dată la DAS club? Înregistrați

CENTRU DE AFACERI

4616 viziuni
Publicat
Septembrie 15, 2017

Olga Povar

Arhitect

Despre Proiect

Chisinau, Moldova

Suprafaţa terenului: 2461,53 mp

Suprafaţa construită: 1327,67 mp

Suprafaţa totală: 9928,24 mp

 

Conceptul propus este o încercare concretă de integrare arhitectonică a două perioade istorice – cea de la sfârșitul secolului XlX și cea contemporană, ce constă în reabilitarea autentică a aspectului clasic a conacului urban, actualmente, practic distrus, și executarea unei anexe, compusă din 3 blocuri cu regim suprateran variat de înălțime – de la P+4E, până la P+8E, într-o manieră constructivist – modernă bine pronunțată.

Căderea treptată de înălțime este dictată de opțiunea de a repune în valoare monumentul istorico-cultural și de a minimiza presiunea unei construcții noi asupra acestuia. Același scop este evidențiat și în suprafețele masive de sticlă, ce vor reflecta imaginea restaurată a obiectului de patrimoniu.

Soluțiile planimetrice și spațiale ale segmentului nou construit sunt concepute astfel, încât să înglobeze funcțiile propuse de comerț, de birouri și de un hotel cu nivel înalt de confort, siguranță și securitate, care să permită prestarea serviciilor diplomatice și consulare.

Conceptul prezentat reprezintă una dintre variantele propuse pentru amplasamentul respectiv, ce se va definitiva în procesul de elaborare a documentației de proiect.