prima dată la DAS club? Înregistrați

IKAL. Store the mexican temple of design

IKAL. Store the mexican temple of design

Design arhitectonic: All Arquitectura: Alejandro Guardado, Eduardo Ugalde
Locaţie: Mexic, Mexico City
Suprafaţa: 248 mp
Fotograf: Mauricio Salas
                                                    

Pătrunşi în contextul brandurilor haute couture și a celor de lux, apare oportunitatea de a crea un spațiu care să aducă designul mexican la un nivel superior. Concentrat în procesele tradiționale, proiectul este definit prin utilizarea materialelor locale și a tehnicilor artizanale.

Conceptul acestui proiect, designul interior și mobilierul au fost dezvoltate de biroul de arhitectură All Arquitectura.

IKAL este un concept store mexican, ce întruneşte cele mai originale produse ale designului mexican, incluzând design vestimentar, mobilier, decoraţiuni şi obiecte de design de autor. 

Acest showroom a fost conceput ca un spațiu ce va permite o nouă expunere într-o lumină nouă a produselor oferite. 

Accesul în magazin este definit de o fațadă impozantă de culoare albă, elaborată printr-o matrice stivuită de cuburi de oțel, ce formează o suprafață permeabilă spre interior. Această matrice este inspirată de puritate, fiind un concept imperativ al unei pânze, gata să etaleze un contrast între texturi și culori. Matricea este întreruptă doar de o placă de sticlă, ce înconjoară intrarea și vitrina principală a magazinului. Asemeni unei piramide antice aztece, accesul este dominat de pantele acestor structuri magnifice (magazinul IKAL ca templu contemporan al designului mexican), intrarea având o rampă de 8 metri, ce invită în interior și chemând la contemplarea proiectul de design, făcând din design o prioritate.

Obiectivul principal al proiectului de amenajare a fost obţinerea unui spaţiu flexibil și modular, la obţinerea căruia au fost implementate combinări originale dintre culori şi texturi, piese de mobilier multifuncţionale, scenariu de lumini şi decor – toate contribuind la atmosfera destinsă a interiorului, ce stârneşte curiozitatea şi admiraţia vizitatorilor. Salonul este considerat un spațiu cosmopolit și urban cu rol de evadare contemporană pentru creațiile locale. Cu ajutorul liniilor simple şi a materialelor în stare brută este conceput un spațiu versatil; un ansamblu modest ce nu interferează cu amplasarea produselor. Caracterizat de puritatea și simplitatea designului, maniera de decorare a determinat autorii să sublinieze produsele și impactul vizual, ce completează ideea de ansamblu a magazinului.

 

 
Publicat de Admin Iunie 22, 2018