prima dată la DAS club? Înregistrați

CÂND NIMIC NU-ŢI POATE STA ÎN CALEA VISURILOR

CÂND NIMIC NU-ŢI POATE STA ÎN CALEA VISURILOR

Recent, la Chişinău, a avut loc prima expoziţie de design de obiect din Republica Moldova – DAS DESIGN DAY 2018, a cărei scop principal este să descopere şi să facă cunoscut publicului larg artişti autohtoni ai industriilor creative. Unul dintre participanţii expoziţiei a fost Sergiu Obadă, un meşter iscusit, specializat în crearea pieselor mici de mobilier.

Se zice că atunci când viaţa îţi dă lămâi, trebuie să-ţi făci o limonadă şi să mergi mai departe! Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Sergiu Obadă, care, în momentul în care s-a pomenit faţă în faţă cu un destin tragic, şi-a găsit evadarea în sfera designului de obiect şi mobilier, descoperindu-şi pasiunea şi talentul pentru fabricarea pieselor de mobilier, realizate prin combinări armonioase de lemn, sticlă şi metal. 

Înarmat cu ambiţie şi inspiraţie, Sergiu începe cu insistenţă să experimenteze şi să încerce tehnici şi modalităţi diverse de prelucrare a lemnului şi de îmbinarea acestuia cu sticla fluidă. Exigenţa şi exersarea au determinat o ascensiune continuuă în acest domeniu, articolele meşterite fiind tot mai originale şi mai desăvârşite.

În prezent, Sergiu produce diverse modele de mese şi măsuţe de cafea, scaune, suporturi şi altele, modele deosebit de originale fiind cele cu blatul tăiat direct din trunchiul de copac. Acestea sunt realizate prin disecarea transversală a trunchiului de copac şi prelucrarea ulterioară a fâşiilor obţinute prin şlefuire meticuloasă în mai multe etape. Blaturile meselor pot avea grosimi diferite, conturul acestora păstrând forma naturală a trunchiului arborelui. De regulă, lucrarea este finisată cu lacuri transparente, conservând, astfel, aspectul firesc al lemnului, însă, în dependenţă de preferinţe, acestea pot fi vopsite în diverse culori, la fel ca şi picioarele din metal. 

Fiind realizate într-un mix de stiluri rustic-modern, aceste piese de mobilier constituie articole perfecte de decor, potrivite pentru orice tip de interior fie rezidenţial, public, clasic sau modern, iar aspectul natural al acestora va crea o atmosferă caldă şi aproape de natură. 

Dragi designeri şi creatori de spaţii interioare, îndrăzniţi să încadraţi în proiectele Dvs. aceste piese de mobilier, acestea vor fi, cu certitudine, chiar şi pe placul celor mai exigenţi clienţi. 

 

 
Publicat de Admin Iunie 7, 2018